Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΜΗΡΟΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στις 19 Ιουνίου ο σύντροφος Χρήστος Μηλίδης αναζητήθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης και αναγκάστηκε, χωρίς καμία αφορμή, να υποστεί την προσαγωγή του στη Γ.Α.Δ.Θ. Εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι είναι ύποπτος για συμμετοχή στα γεγονότα της Κυριακής 12 Μάη, στην περιοχή Καρατζά, στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Αφού αρνήθηκε να δώσει DNA, όπως του ζητήθηκε, δύο άντρες της ασφάλειας με καλυμμένα χαρακτηριστικά, το έλαβαν, δια της βίας, κρατώντας τον από τα χέρια και το σαγόνι.

Αυτό το περιστατικό είναι συνέχεια των διώξεων των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην περιοχή τους και οι οποίοι υφίστανται, εδώ και μήνες, ένα ασταμάτητο και τρομοκρατικό κυνηγητό, με αποκορύφωμα την προφυλάκιση δύο κατοίκων της Ιερισσού. 

Στο νέο κύκλο διώξεων που άρχισε το τελευταίο διάστημα, 16, ήδη, άτομα, κάτοικοι και αλληλέγγυοι αγωνιστές, όπως ο Χρήστος Μηλίδης, έχουν αναγκαστεί να δώσουν DNA, ενώ υπάρχουν νέες κλητεύσεις και σε τρίτα πρόσωπα - "υπόπτους" προκειμένου να υποστούν την ανάλογη εξευτελιστική διαδικασία, χωρίς η δικογραφία να βρίσκεται στη διάθεση τους και χωρίς μάλιστα να υπάρχει καν συγκεκριμένο κατηγορητήριο και μαρτυρία που να εμπλέκει τους κληθέντες. 

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της καταστολής προσπαθούν να απαντήσουν εκδικητικά στον σκληρό και δίκαιο αγώνα που διεξάγουν κάτοικοι και αλληλέγγυοι ενάντια στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου, ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιας γης, ενάντια στην καταστροφή του φυσικού πλούτου. Είναι η αντίδραση του κράτους στον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Στεκόμαστε δίπλα στον σύντροφο Χρήστο Μηλίδη και στους υπόλοιπους αγωνιστές που διώκονται ή θεωρούνται ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού. Είμαστε δίπλα στους αγωνιστές που έχουν κληθεί να δώσουν DNA και που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ

Η ΛΗΨΗ DNA ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΜΑΣ ΥΛΙΚΟ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου