Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Ε. ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ, ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/4/2015 ΣΤΙΣ 09:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 27/4/15, δικάζεται ο σύντροφος Ε. Συργανίδης για τη συμμετοχή του στο απεργιακό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 19/10/11, στο πλαίσιο 48ωρης γενικής απεργίας στο οποίο καλούσαν όλες οι συλλογικότητες και τα σωματεία της πόλης. Η συγκεκριμένη διαδήλωση χαρακτηρίστηκε από πρωτοφανή μαζικότητα (με τους διαδηλωτές να πλησιάζουν τους 50.000) και εντασσόταν στο κύμα μαζικών κινητοποιήσεων εκείνης της περιόδου  που αντιστέκονταν στην εξαθλίωση και στη λεηλασία ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Φυσικά, η απάντηση του κράτους ήταν η βίαια καταστολή, η ρίψη χημικών, το ξύλο και οι τυχαίες συλλήψεις.  Η πορεία διασπάστηκε στα δύο μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ξεκίνησε ένα άγριο κυνηγητό από την αστυνομία με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές στα τυφλά. Συγκεκριμένα, προήχθησαν δύο άτομα τα οποία έτυχε να βρίσκονται στο σημείο της παρέμβασης των ΜΑΤ. Ο ένας εκ των δύο τραυματίστηκε από γκλομπ αστυνομικών και ο δεύτερος, ο Ε. Συργανίδης διώκεται ποινικά με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών. Η κατηγορία αυτή προστέθηκε στην προϋπάρχουσα δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης από το πουθενά, μέσα στην διάρκεια ενός έτους από το συμβάν, γεγονός που αναβαθμίζει την κατηγορία σε κακουργηματικού τύπου.

Στην ουσία οι κατηγορίες αυτές συνιστούν σκευωρίες των αστυνομικών εις βάρος του συντρόφου, καθώς οι τελευταίοι ουκ ολίγες φορές καταφεύγουν στην σύλληψη εξιλαστήριων θυμάτων με σκοπό να αναδείξουν την διεκπεραίωση των κατασταλτικών τους καθηκόντων. Δεν αποτελεί πρωτοφανές γεγονός να χρησιμοποιούνται αγωνιστές του κοινωνικού κινήματος ως λάφυρα από το καθεστώς, καθώς οι κοινωνικοί αγώνες αποτελούν πραγματική απειλή για αυτό και τη συνέχιση της αναπαραγωγής του.

Τέτοιες προσπάθειες ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων και κινημάτων δεν αποτελούν παρά κομμάτι του γενικότερου κατασταλτικού μηχανισμού ενάντια στα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Στόχος τους είναι να κάμψουν τις κοινωνικές αντιστάσεις και να επιβάλλουν κλίμα φόβου για την επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης και υποταγής. Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι η αντίσταση στην καταστολή της ελευθερίας μας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ Ε. ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΕΡΑ 27/4/2015 ΣΤΙΣ 09:00

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου