Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ανακοίνωση για τα χθεσινά γεγονότα στις Σκουριές 4-8-15

Εν μέσω των καθημερινών υποχωρήσεών της απέναντι στο «Διευθυντήριο» του παγκόσμιου κεφαλαίου και των τραπεζών, η «για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση», χρησιμοποιεί και πάλι την καταστολή με ευλαβική συνέπεια, προκειμένου να επιβληθεί στους ανυπάκουους στο ανοιχτό μέτωπο της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Τα χθεσινά γεγονότα (στις 3-8-2015) απέδειξαν πως το κράτος έχει συνέχεια σ’ ό, τι του απέμεινε για να ασκεί πραγματική εξουσία: στην καταστολή. Οι διμοιρίες των ματ με σωματική βία, απειλές, και «φυσουνιές» στο πρόσωπο, επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση μερικών δεκάδων καθισμένων διαδηλωτών σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις της El Dorado Gold, την επόμενη ημέρα από τη συνέλευση του δεκαημέρου αντίστασης στις Σκουριές. Τελικά συνέλαβαν πέντε εξ’ αυτών, καθυβρίζοντάς τους σ’ όλη τη διαδρομή ως την αστυνομική διεύθυνση Πολυγύρου και απαγγέλλοντάς τους κατηγορίες για «απείθεια» και «παράνομη βία».

Όμως η κυβέρνηση του Σύριζα με την πολιτική τακτική διά της νομικής οδού, την υποτιθέμενη υποβολή περιβαλλοντικής μελέτης, (που η προθεσμία της μάλιστα, έληξε πριν δυο μήνες), έδωσε χώρο και χρόνο στην εταιρεία να συνεχίσει ακάθεκτη την περάτωση των εργασιών της για την έναρξη της εξορυκτικής δραστηριότητας. Και τρέφει σίγουρα αυταπάτες αν νομίζει πως με τα πειθήνια όργανα καταστολής ενός κράτους που δόμησε πάνω στη συνέχιση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, θα κάμψει την ανυπακοή όλων όσων συνεχίζουν να αντιστέκονται. Αυτών που δεν τρέφουν καμιά αυταπάτη πως ο δρόμος της ανάθεσης θα διασφάλιζε ποτέ τη γη , τον αέρα, τη ζωή τους και τη ζωή του τόπου τους, διώχνοντας μακριά τους χρυσοθήρες της El Dorado Gold και το παρακράτος.

Ήρθε η ώρα οι επιτροπές, οι κάτοικοι, οι αλληλέγγυοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους. Να σηκώσουν το βάρος της αναμέτρησης τώρα που αποκαλύφθηκε η παλιά αλήθεια πως οι ηγεμονίες είναι σαν την ιλαρά: η παιδική αρρώστια των κινημάτων.

Ο αγώνας για «Γη και Ελευθερία», ενάντια στα καταστροφικά σχέδια του κεφαλαίου συνεχίζεται σε μια κρίσιμη συγκυρία και η εξέλιξή του θα αποτελέσει το φάρο της πορείας πολλών άλλων αγώνων στην Ελλάδα. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση καλεί σε συμμετοχή στο πρώτο διεθνές κάμπινγκ στην Ιερισσό της Χαλκιδικής από τις 18 έως τις 25 Αυγούστου, που διοργανώνει το Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Δίκτυο ενάντια στον καπιταλισμό, «Beyond Europe». Καλούμε άτομα και συλλογικότητες να συμμετέχουν στις πολιτικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις, καθώς και στη διαδήλωση που ετοιμάζεται στην «απαγορευμένη ζώνη» στις 23 του μηνός σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου