Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Ποινή φυλάκισης για τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Meydan

Μετάφραση κειμένου που αναρτήθηκε απο Meydan Gazetesi στο Facebook την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016:

Ποινή φυλάκισης για τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας Meydan 

Έρευνα είχε ξεκινήσει η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης σχετικά με τα άρθρα "Both Arrival and Departure of State is From Fear" [Τόσο η άφιξη όσο και η αναχώρηση από το Κράτος είναι από φόβο], "Banned Until Further Order" [Απαγόρευση μέχρι νεωτέρας], και "Recreating life" [Αναδομώντας τη ζωή] που είχαν δημοσιευτεί τον Δεκέμβριο του 2015 στο 30ο τεύχος της εφημερίδας μας, με λεζάντα "Banning Everything" [Απαγορεύοντας τα πάντα]. Έπειτα από ένα χρόνο προανάκρισης και ακροαματικής διαδικασίας η περιληπτική απόφαση του δικαστηρίου ήταν η εξής:

Το δικαστήριο καταδίκασε τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας μας Hüseyin Civan σε 1 χρόνο και 3 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία ότι "κάνει προπαγάνδα για τις μεθόδους μιας τρομοκρατικής οργάνωσης συνιστώντας, υμνώντας ή ενθαρρύνοντας την χρήση βίας ή απειλών".

Όπως τονίσαμε στα άρθρα που οδήγησαν στην έρευνα, «το Κράτος δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αιχμαλωτίσει το πάθος και τις πεποιθήσεις μας για την ελευθερία των λαών».

Ως αναρχική εφημερίδα, και γνωρίζοντας ότι η ελεύθερη ζωή στην οποία πιστεύουμε μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα από τον αγώνα,  δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ να γράφουμε και να διανέμουμε αυτά που πρεσβεύουμε. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, να δρούμε και να γράφουμε ενάντια στην καταπίεση και ενάντια σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου