Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση για τη δίωξη του Μ. Εξίογλου


Στις 18 Απριλίου το πρωί συνελήφθη κάτω από το σπίτι του, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του ο δηλωμένος αρνητής στράτευσης Μενέλαος Εξίογλου για να οδηγηθεί στο αυτόφωρο και από εκεί στο στρατοδικείου Αθηνών για να δικαστεί για ανυποταξία. Για το ίδιο αδίκημα καταδικάστηκε από το στρατοδικείο στις 18 Δεκεμβρίου σε 4 μήνες φυλάκιση με ένα χρόνο αναστολή.

Ως αντιεξουσιαστική κίνηση στεκόμαστε πάντα στο πλευρό εκείνων που με θάρρος αντιστέκονται ενάντια στους κρατικούς μηχανισμούς και οπ στρατός είναι ένας κατεξοχήν τέτοιος μηχανισμός. Σε δεύτερο επίπεδο στεκόμαστε στο πλευρό εκείνων που διεκδικούν την αυτοδιάθεση τους και παλεύουν τις επιλογές και τις απόψεις τους με σθένος αρνούμενοι να υποκύψουν στις κυρίαρχες κοινωνικές και πολιτικές επιλογές που τους επιβάλλονται.

Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή είναι πολιτικά στοχευμένη και κεντρικά εκπορευόμενη και σε συνέχεια των διώξεων των αρνητών στράτευσης Ν. Καρανίκα και Μ. Ακριβόπουλου τους δύο προηγούμενους μήνες και έχουν σκοπό την εξόντωση αυτών λόγω του σθένους τους και της επιλογής τους να συγκρουστούν με τον πυρήνα ιδεολογικό και πρακτικό του ελληνικού κράτους και παράλληλα να τρομοκρατήσουν όλους όσους θέλουν να ακολουθήσουν αυτήν την επιλογή.

Ο συγκεκριμένος αρνητής στράτευσης έχει ταχθεί με το μέρος των κοινωνικών κινημάτων όπου παλεύει για έναν καλύτερο κόσμο με ήθος κάτι που σίγουρα δεν συνάδει με το ήθος και τις σκοπιμότητες του ελληνικού στρατού και κάθε στρατού.

Εάν το ελληνικό κράτος του «νόμου και της τάξης» θέλει να απαξιώσει και να εξόντωση τα πιο ζωντανά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας να είναι σίγουρα ότι θα βρει πολύ κόσμο απέναντι του όπως αξίζει σε όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ ΑΡΝΗΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ Μ. ΕΞΙΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου