Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Δελτίο τύπου για τις εκκενώσεις των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Δελτίο Τύπου
27-07-2016
Ανακοίνωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για τις εκκενώσεις των τριών καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, εκτυλίχθηκε μια αστυνομική επιχείριση για την εκκένωση των καταλήψεων στέγης, Λεωφ. Νίκης 39, Ορφανοτροφείο και Κοινότητα Hurriya, που φιλοξενούν οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως οι εκκενώσεις γίνονται δύο μέρες μετά τη λήξη του No Border Camp στη Θεσσαλονίκη, μιας διοργάνωσης στην οποία συμμετείχε πληθώρα αληλλέγγυων απ’όλο τον κόσμο, που ήρθε σε επαφή με τους πρόσφυγες και μετανάστες, μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα κέντρα «φιλοξενίας» – εκτόπισης και πρότεινε δρόμους αυτοοργάνωσης, αμεσοδημοκρατίας και αγώνα για την καλυτέρευση της ζωής τους.

Είναι προφανές, πως αυτό φοβίζει την κυβέρνηση της αριστεράς που θέλοντας να δείξει «καλό πρόσωπο» στη ρητορική των ΜΜΕ και της αντιπολίτευσης οδηγείται σε δρόμους φασιστικής λογικής, αντίληψης και πρακτικής, εξαπολύοντας πογκρόμ στο αντιεξουσιαστικό κομμάτι του κινήματος, που δείχνει έμπρακτα πως η αλληλεγγύη δεν είναι φιλευσπλαχνία, αλλά αγώνας, διεκδίκηση και πάλη για τα δικαιώματα των μεταναστών και προσφύγων.

Από την πλευρά μας, ως Αντιεξουσιαστική Κίνηση, δηλώνουμε ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης, δίπλα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, παλεύοντας μαζί τους ενάντια σε φράχτες, σύνορα και κάθε είδους αποκλεισμούς.

Η αλληλεγγύη, η αυτοοργάνωση και η άμεση δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων σε πείσμα των κρατούντων θα νικήσουν. 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου