Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση για την εκδικητική δίωξη του Ν.Καρανίκα

Αφίσα αλληλεγγύης του 1995

Στις 20/2 ημέρα γενικής απεργίας ο, από το 1995, αρνητής στράτευσης Ν. Καρανίκας οδηγείται στο αυτόφωρο με την κατηγορία της ανυποταξίας. Ο Ν. Καρανίκας μέλος του συνδέσμου αντιρρησιών συνείδησης και με ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα, έμπρακτα και με προσωπικό κόστος αντιμετώπισε τον μιλιταρισμό και τον στρατιωτικό μηχανισμό με την άρνηση του να ενταχθεί σε αυτόν. Δικάστηκε και φυλακίστηκε για αυτήν του την επιλογή και αντιμετώπισε όλη τη σειρά των στρατοδικείων που ακολούθησαν, χωρίς να κάνει βήμα πίσω.

Σήμερα, στα 42 του, το κράτος του υπενθύμισε ότι δε ξεχνά τους παλιούς λογαριασμούς και τον εγκαλεί ξανά ως ανυπότακτο, γνωρίζοντας το γεγονός ότι ο ίδιος έχει στρατευθεί εδώ και πολύ καιρό με τη μεριά των κοινωνικών αγώνων αντί των στρατιωτικών μηχανισμών. 

Εκδικητικά, στήνει ένα ακόμα στρατοδικείο νομίζοντας ότι μπορεί να κάμψει βασικές ατομικές επιλογές του συγκεκριμένου και αποσκοπώντας να εκφοβίσει τους νεολαίους που παραγνωρίζοντας το προσωπικό κόστος αντιπαλεύουν είτε ατομικά είτε συλλογικά την στράτευση απέναντι στα στρατοδικεία, τις διώξεις, τα πρόστιμα και τα κοινωνικά ιδεολογήματα.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράστασή μας στον Ν. Καρανίκα και σε όλους τους αντιρρησίες συνείδησης και δηλώνουμε ότι είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι σε αυτόν τους τον αγώνα.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 08/03 ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου