Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ
Δελτίο Τύπου


Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ


Τρίτη 28/5/13

Η Ναόμι Κλάϊν στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕΤην Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 στις 19.00, η μαχητική δημοσιογράφος και συγγραφέας Naomi Klein θα επισκεφτεί τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, σε μια εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο με θέμα: "Δομές και Δράσεις ενάντια στον Καπιταλισμό: Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ". Στην εκδήλωση θα τοποθετηθεί με εισήγησή του το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό-ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης.


Η Ν.Klein έγινε παγκοσμίως γνωστή τόσο με την εμπλοκή της με το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης όσο και με το βιβλίο της "Το Δόγμα του Σοκ: Η Άνοδος του Καπιταλισμού της Καταστροφής", όπου καταδεικνύει τις "θεραπείες" που επιβάλει στους λαούς το ΔΝΤ παγκοσμίως ώστε να επιβάλλει την καταστροφική, για την κοινωνική πλειοψηφία, οικονομική και πολιτική συνταγή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η N.Klein συναντά εργατικούς αγώνες και εργοστάσια υπό εργατικό έλεγχο, καθώς πριν από λίγα χρόνια γύρισε το πολύ γνωστό ντοκυμαντέρ "H Κατάληψη" ("The Take") στο οποίο προβάλλεται η ιστορία και οι αγώνες των κατειλημμένων εργοστασίων στην Αργεντινή, γεγονός που συνέβαλε στην άνθηση της παγκόσμιας αλληλεγγύης γύρω από τα παραδείγματα τύπου "ΖΑΝΟΝ". Η N. Klein στάθηκε από τη πρώτη στιγμή της διεθνούς καμπάνιας της Βιο.Με. στο πλάι του αγώνα των εργατών καθώς συνυπέγραψε δήλωση υποστήριξης (μαζί με πολλούς άλλους συγγραφείς και ακτιβιστές, περισσότερα για τη διεθνή καμπάνια εδώ ). Στήριξε και στηρίζει έναν εργατικό αγώνα που μετά από δύο χρόνια εγκατάλειψης του εργοστασίου από τους ιδιοκτήτες, οι εργαζόμενοι βάλανε μπροστά τις μηχανές εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες και δουλεύουν οι ίδιοι το εργοστάσιο. Έναν αγώνα που κάνει πράξη το σύνθημα: "Μπορούμε χωρίς αφεντικά"!


Πληροφορίες για να έρθετε στο εργοστάσιο:
Λεωφορείο νούμερο 8: Στάση Σ.Α.Σ.Θ. (Μια στάση μετά τη ΒΙΑΜΥΛ, μιά στάση πριν το ΙΚΕΑ).


http://biom-metal.blogspot.gr/2013/05/naomi-klein.html

http://www.viome.org/

protbiometal@facebook.com

protbiometal@gmail.comΑνοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου