Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο Κώστας Σακκάς

Συνελήφθη σήμερα, Τρίτη, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Κώστας Σακκάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφού, σύμφωνα με την αστυνομία, παραβίασε τους περιοριστικούς όρους διαμονής που του είχαν επιβληθεί.

Η σύλληψη έρχεται αμέσως μετά τη συνέντευξη του Ν. Δένδια στη "Κ" όπου ο υπουργός ασκούσε κριτική για την απόφαση αποφυλάκισης του Κ.Σακκά μετά από την πρωτοφανή και πολύμηνη καταστρατήγηση του 18μηνου της προφυλάκισης του και της επικίνδυνης για την ζωή του απεργίας πείνας στην οποία κατέφυγε.

Είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων και υψηλή χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο κατηγορούμενος που έκανε απεργία πείνας, μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής.

Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, στις 4/10/2010. Ωστόσο, στην πορεία απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες σε βάρος του για συναφείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του.

Η συνήγορός του, Μαρίνα Δαλιάνη, έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι η περίπτωση του εντολέα της, με την παράταση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, αποτελεί παραβίαση και της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά και της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κώστας Σακκάς από τις 17 Ιουνίου, νοσηλεύτηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, από την απεργία πείνας.

Από www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου