Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης για τα γεγονότα της Αμυγδαλέζας

Δελτίο Τύπου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης για τα γεγονότα της Αμυγδαλέζας

H Αντιεξουσιαστική Κίνηση δεν ανακάλυψε σήμερα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ούτε βέβαια και τους τρόπους αγώνα απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης και τις νέες ολοκληρωτικές νομικές τεχνολογίες. Από το 2005 με τις διαρκείς παρεμβάσεις και συγκρούσεις στο στρατόπεδο στη Venna μέχρι τις μεγάλες κινητοποιήσεις με τους πρόσφυγες και τις συγκρούσεις στο λιμάνι της Πάτρας, από τα φεστιβάλ του No Border μέχρι και τη μεγάλη απεργία πείνας των 300 μεταναστών στη Νομική και στην Υπατία, βρεθήκαμε στις πρώτες γραμμές του κινήματος αντίστασης και αλληλεγγύης.

Η προσπάθειά μας, το φαντασιακό και το πρόταγμά μας γύρω από το ζήτημα των στρατοπέδων τοποθετείται στην άρση του νομικού κενού που περιέρχονται τα σώματα των μεταναστών και στη διάλυση του αποκλεισμού που επεκτείνεται ραγδαία αγκαλιάζοντας όλο και περισσότερα κοινωνικά κομμάτια.

Για όλους αυτούς τους λόγους η ΑΚ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας ενάντια στα κέντρα κράτησης, βρέθηκε σήμερα στην Αμυγδαλέζα έξω από την κεντρική πύλη του στρατοπέδου από κοινού με άλλες συλλογικότητες. Κανένας και καμία από εμάς δεν ήταν διατεθειμένος να διαπραγματευτεί τίποτα και με κανέναν. Με συγκρουσιακούς όρους επιβάλαμε την είσοδό μας μέσα στο στρατόπεδο και διαδηλώνοντας από την κεντρική είσοδο φτάσαμε μέχρι τα κοντέινερ που κρατούνται στοιβαγμένοι οι μετανάστες. Τους είδαμε πιασμένους στα κάγκελα και φωνάξαμε μαζί τους συνθήματα. Υπήρξε μια από εκείνες τις σπάνιες στιγμές, όπου όλες οι μεσολαβήσεις και οι διαχωρισμοί αίρονται.

Φυσικά εντελώς απρόκλητα το κράτος παρενέβη με τον συνήθη τρόπο (ΜΑΤ, χημικά κλπ.), προσπαθώντας να μας απομακρύνει από τους μετανάστες. Εμείς φυσικά αρνηθήκαμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια υπερασπιζόμενοι το πάγιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημά μας για το κλείσιμο των στρατοπέδων και διεύρυνση της ελευθερίας και απαντήσαμε στην καταστολή με κάθε μέσα που είχαμε διαθέσιμο. Γιατί εμείς (και αυτό πρέπει να ειπωθεί ξεκάθαρα) τα πολιτικά ζητήματα και τις πολιτικές μας αιχμές δεν τις θέτουμε με όρους «ελπίδας», αλλά με όρους άμεσης και ανυποχώρητης δράσης.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Αντιεξουσιαστική Κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου