Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στον Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο

Την Πέμπτη 16/4, κατ' εντολή του δήμου, πραγματοποιήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Σχολείο παρουσία κλούβας των ΜΑΤ. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει δεχτεί ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια παρόμοιου τύπου επιθέσεις αφού είναι γνωστή η προσπάθεια της εκκλησίας Α.Ε.(στης οποίας το ιδιοκτησιακό καθεστώς υπάγεται το κτήριο) να τον διεκδικήσει.
Η κατάληψη του Σχολείου αποτελεί από το 2010 σημείο αναφοράς τόσο για την γειτονιά όσο και για ολόκληρη την πόλη αφού στους χώρους του πραγματοποιούνται αυτοοργανωμένα μαθήματα, ελεύθερες συναντήσεις ομάδων με βάση τη μάθηση σε συνάρτηση με τη συμμετοχή στην κοινότητα και πλήθος άλλες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα γίνονται εκδηλώσεις πολιτικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου. Η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου και η παρουσία παρόμοιων εγχειρημάτων έρχεται σε ευθεία ρήξη με το αξιακό σύστημα τόσο της εκκλησίας όσο και του ιδίου του “δήμου” που λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος όσο και αν προσπαθούν να επιδείξουν ένα ανθρωπιστικό πρόσωπό.
Η καταστολή μέσω διακοπής της παροχής ρεύματος στο σχολείο έρχεται να συμπληρώσει έναν μακρύ κατάλογο κατασταλτικών ενεργειών ενάντια σε καταλήψεις και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, που ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια οι κυβερνήσεις των ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο η τωρινή κυβέρνηση της αριστεράς. Τέτοιου είδους πρακτικές δεν πρόκειται να πάνε ούτε βήμα πίσω τον αγώνα για ελευθερία, τον αγώνα για την κοινωνική αυτοθέσμιση. Κάθε ενέργεια που θα στραφεί ενάντια στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, από το δήμο ή την εκκλησία, με «αριστερή» ή «δεξιά» κυβέρνηση, θα μας βρει και μας αντιμέτωπους. Καλούμε όλους όσους συμμετέχουν, χρησιμοποιούν και αντιλαμβάνονται τη σημαντική κοινωνική σημασία των ελεύθερων κοινωνικών χώρων να συμμετάσχουν στις διαδικασίες υπεράσπισης των χώρων αυτών.
Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους
Όλα για Όλους

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου