Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη

Ο φυλακισμένος αγωνιστής Σπύρος Στρατούλης ξεκίνησε την 11η Νοεμβρίου, απεργία πείνας μαχόμενος σκληρά ενάντια στην ποινική μεταχείριση που του επιφύλαξαν οι Αρχές, θέτοντάς τον υπόλογο για την υποτιθέμενη συμμετοχή του σε μία φερόμενη εγκληματική οργάνωση. Ο ίδιος διεκδικεί την απαλλαγή του από τις σχετικές κατηγορίες με βούλευμα που θα εκδοθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στο οποίο εκκρεμεί η υπόθεση.

Η εμπλοκή του Σπύρου Στρατούλη σε μια ποινική κατηγορία που είναι πέρα από το αξιακό του πεδίο, δεν αντανακλά παρά, το εκδικητικό πρόσωπο των διωκτικών αρχών έναντι της αταλάντευτης στάσης του για το «σωφρονιστικό» - τιμωρητικό σύστημα της φυλακής.

Οι αγώνες για τα δικαιώματα των φυλακισμένων, οι αγώνες δηλαδή για μια κοινωνία χωρίς φυλακές, είναι και πολύχρονοι και σκληροί. Για αυτό καμιά εξουσία δεν μπορεί ούτε να τους διαστρεβλώσει, ούτε να τους αποσιωπήσει.

Σήμερα με αυτή την δίωξη σε βάρος του, οι αρχές θέλουν να καταστείλουν και να συκοφαντήσουν για άλλη μια φορά αυτούς τους αγώνες.

Η σύνδεσή του Σπύρου Στρατούλη, με το κίνημα αλληλεγγύης στους φυλακισμένους έπρεπε να ποινικοποιηθεί για άλλη μια φορά. Μια τηλεφωνική επικοινωνία με αλληλέγγυους ήταν αρκετή για να συνδεθεί με γεγονότα, τα οποία συνέβησαν σε πολυσύχναστο χώρο μπροστά σε περαστικούς και θαμώνες μαγαζιών.

Το δικαίωμά του να αξιοποιήσει την πενθήμερη άδεια με τον πιο απλό και ανθρώπινο τρόπο, να ξαναβρεί δηλαδή το ρυθμό μιας νέας κοινωνικοποίησης αφού δεν του μένει παρά μόνο ένας χρόνος για να αποφυλακιστεί οριστικά, έγινε αδίκημα γιατί η 20χρονη φυλάκισή του για τις διωκτικές αρχές έπρεπε να συνεχιστεί με ένα είδος αυτοεγκλεισμού και αυτοαπομόνωσης όταν του χορηγούταν ολιγοήμερη έξοδος από τη φυλακή. Το πρόσωπο του φυλακισμένου τον καθιστά για τις αρχές υπόλογο για ό,τι συμβαίνει γύρω του και ανεξάρτητα από τον ίδιο.

Εμείς δε θα επιτρέψουμε καμία στοχοποίηση και προσπάθεια απομόνωσης των φυλακισμένων αγωνιστών

Το αίτημα του Σπύρου Στρατούλη να απαλλαγεί άμεσα από τις αστήριχτες κατηγορίες με αρμόδιο βούλευμα, είναι και δικό μας αίτημα.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου