Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Από την Cochabamba της Βολιβίας για την Χαλκιδική, στην αγαπημένη μας Ελλάδα

"Προς τους άνδρες και τις γυναίκες, τη νεολαία, τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, προς όλους τους απλούς και εργατικούς ανθρώπους της Χαλκιδικής.

Προς όλους αυτούς και αυτές που εδώ και εκατοντάδες χρόνια συνυπάρχουν μεταξύ τους με ειρήνη, με αδελφοσύνη, με ισότητα, ως βασικές αξίες για την καθημερινή οικοδόμηση της χαράς και της ελπίδας, καθώς και μιας μόνιμης αρμονικής σχέσης με την Πατσαμάμα, τη Μητέρα Γη.

Σε όλους εσάς, που είστε σαν εμάς, εδώ στην Κοτσαμπάμπα, στη Βολιβία, σας λέμε σήμερα ότι δεν είστε μόνοι, είμαστε μαζί σας, γιατί ο αγώνας για τη ζωή, για τη γη, για την χαρά, για τα όνειρά μας, είναι αγώνας όλων των λαών, ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια στις πολυεθνικές, ενάντια στις κυβερνήσεις που ξεπουλούν τον τόπο μας, ενάντια στην αλαζονεία των ισχυρών, ενάντια στη λεηλασία των κοινών. Ξεπερνώντας το φόβο, με αμοιβαία εμπιστοσύνη , απέναντι στον τρόμο προτάσσουμε τον αγώνα, απέναντι στο ψεύδος την αξιοπρέπεια, απέναντι στο θάνατο …τη ζωή.

Εμπρός λοιπόν αδελφοί και αδελφές μας από την Χαλκιδικη… γιατί ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας.
Oscar Olivera Foronda
Πολεμιστές του νερού – Cochabamba Βολιβία

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα στη Νότια πλευρά του κόσμου, μια όμορφη μέρα του Νοεμβρίου του 2013."

Πηγή: http://soshalkidiki.wordpress.com/2013/11/07/

Οι διαμαρτυρίες της Cochabamba του 2000 , γνωστή και ως πόλεμος του νερού της Cochabamba ή πόλεμος του νερού στη Βολιβία, ήταν μια σειρά από διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Cochabamba της Βολιβίας, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μεταξύ Δεκεμβρίου 1999 και Απριλίου 2000, σε απάντηση για την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού της πόλης από την εταιρεία Semapa. Το κύμα των διαδηλώσεων και η αστυνομική βία περιγράφεται ως δημόσια εξέγερση εναντίον της προσπάθειας αυτής.

πηγή: wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου