Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015)

Στις 18.3 η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία της αγοράς και του κράτους αποπειράθηκε να γιορτάσει τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΕΚΤ: ένα φαραωνικό έργο κόστους 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, που ο μόνος σκοπός του ήταν η συμβολική εμπέδωση του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτικού αφηγήματος της ΕΕ. Την ημέρα αυτή διαλέξαμε από κοινού με σειρά πολιτικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων από όλη την Ευρώπη, μέσα από τη συμμαχία Blockupy, για να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Πράγματι πάνω από 20.000 διαδηλωτές (απ τους οποίους αρκετές χιλιάδες συγκρότησαν το αντιεξουσιαστικό μπλοκ},συμμετείχαν σε ένα δυναμικό σύνολο πολύμορφων δράσεων αποδεικνύοντας πια ότι ο καθρέφτης της Ευρώπης έχει ραγίσει για τα καλά.
Η περιβόητη γερμανική αστυνομία, παρά την επάξια κερδισμένη φήμη της ως «πρότυπο» ολοκληρωτικής διαχείρισης και καταστολής, δεν κατάφερε να εκτελέσει την αποστολή που της ανέθεσαν, αυτή της διασποράς του φόβου και της προστασίας της βιτρίνας του ευρωπαϊκού καπιταλισμού. Παρά τις 350 προσαγωγές απ τις οποιες οι 20 κατέληξαν σε συλλήψεις και τη μετατροπή του μεγαλύτερου μέρους της πόλης σε ζώνη εξαίρεσης, η μεθοδική οργάνωση των κινητοποιήσεων από το Blockupy αφενός και το πείσμα των διαδηλωτών αφετέρου προκάλεσαν ένα αποφασιστικό πλήγμα στην αδιαμφισβήτητη μέχρι τώρα παντοδυναμία του γερμανικού κατασταλτικού μηχανισμού.

Πέραν της έκδηλης μαχητικότητας των κινητοποιήσεων που συνδιοργανώθηκαν, αποδείχθηκε στην πράξη ότι μέσω της διεθνικής κινηματικής δικτύωσης, έχουμε φτάσει στο σημείο όπου μπορούμε πλέον να συνθέτουμε κοινές δράσεις, να προσδίδουμε από κοινού πολιτικό νόημα στις πρακτικές και τις κινητοποιήσεις μας και να προωθούμε διεθνικούς αγώνες ενάντια στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, χωρίς εθνολαϊκιστικά παραληρήματα και εθνοκρατικούς ψευδο-λεονταρισμούς…
Η ΑΚ ως γέννημα-θρέμμα διεθνών συναντήσεων απο το 2003 με την σύνοδο κορυφής, δε θα μπορούσε να λείπει από το Blockupy Frankfurt, έχοντας συμμετάσχει εδώ και χρόνια στις διαδικασίες που τo έκαναν πραγματικότητα. Η συμμετοχή μας στην πλατφόρμα του beyond Europe ήταν η επιβεβαίωση των επιλογών μας. Η διεθνοποίηση των αγώνων, η διασύνδεση τους σε τοπικό επίπεδο με αντίστοιχους άλλων χωρών (Σκουριές, No Tav, ZAD κλπ.) και η αλληλεπίδραση με τα κινήματα της Ευρώπης ήταν πάντα προτεραιότητά μας και ζητούμενο. Εξάλλου, όλοι/ες έχουμε συνειδητοποιήσει ότι απέναντι στη διεθνοποιημένη κυριαρχία δεν μπορεί να παραχθεί αποτελεσματική πολιτική και κοινωνική δράση, αν δεν προωθήσουμε την προοπτική της αντιεξουσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εμβαθύνοντας τη διεθνή δικτύωση των αγώνων και των κινημάτων για την κοινωνική απελευθέρωση.
Ήμασταν,είμαστε και θα είμαστε εκεί που το δημόσιο,ελεύθερο και κοινωνικό μάχεται την αγορά και το κράτος και χθες στους δρόμους της Φρανκφούρτης, αυτή η μάχη κέρδισε τον δικό της χρόνο και χώρο στην ευρωπαϊκή μητρόπολη του κεφαλαίου.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου