Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Κάλεσμα στην Πανβαλκανική-διεθνιστική διαδήλωση το Σάββατο 10 Μάρτη


Με αφορμή το ‘’Μακεδονικό’’ που ξαναήρθε στην επιφάνεια της πολιτικής σφαίρας λόγο των νατοϊκών επιδιώξεων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στα οποία στεγάστηκαν όλα τα μισαλλόδοξα και εθνικιστικά-φασιστικά κομμάτια της χώρας, που βέβαια με την ανοχή και τη στήριξη του κόσμου που παρευρέθηκε στα συλλαλητήρια βρήκαν εύφορο έδαφος να σπείρουν το δηλητήριό τους στον δημόσιο λόγο και χώρο. Απέναντι σε αυτές τις φιέστες του μίσους και του εθνικισμού, πραγματοποιήθηκαν αντιεθνικιστικές συγκεντρώσεις που έκαναν ξεκάθαρο ότι το κίνημα δεν θα σιωπά και θα αντιπαρατίθεται σε ό,τι καλλιεργεί τη διχόνοια ανάμεσα στους λαούς.
Τα συγκεκριμένα συλλαλητήρια βεβαίως λόγο της εθνικιστικής τους φύσης, νομιμοποίησαν και έστρωσαν το έδαφος σε διάφορες φασιστικές ομάδες να ξεμυτίσουν και να κάνουν ό,τι δεν μπορούσαν τόσο καιρό. Δείχνοντας το καταστρεπτικό και δολοφονικό πρόσωπο του φασισμού πραγματοποίησαν επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους και εστίες αγώνα φυσικά με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας. Στις 21 Γενάρη στη Θεσσαλονίκη έγινε επίθεση από φασίστες στον ΕΚΧ Σχολείο που όμως απωθήθηκε με επιτυχία από την περιφρούρηση που ήταν μέσα, ακολούθησε μια απόπειρα επίθεσης στην συγκέντρωση της Καμάρας όμως η αστυνομία δεν επέτρεψε τις 2 μεριές να έρθουν σε σύγκρουση και αργότερα πραγματοποιήθηκαν δύο εμπρηστικές επιθέσεις στην κατάληψη Libertatia (μία ανεπιτυχή από την ομάδα Κύκλος Ιδεάπολις και η δεύτερη που την έκαψε ολοσχερώς από ομάδα που φώναζε συνθήματα του ΠΑΟΚ). Τη μέρα του συλλαλητηρίου της Αθήνας στις 4 Φλεβάρη έγινε επίθεση στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός που απωθήθηκε με επιτυχία. Στις 17 Φλεβάρη επίσης για λόγο του ‘’Μακεδονικού’’ πραγματοποιήθηκε δολοφονική επίθεση από φασιστιοχουλιγκάνους κατά τη διάρκεια αγώνα σε οπαδούς της Προοδευτικής Τούμπας. Σε αυτή τη σειρά φασιστικών επιθέσεων έρχεται να προστεθεί και η επίθεση στον ΕΚΧ Φαβέλα στις 25 Φλεβάρη όπου ένα τάγμα εφόδου της ΧΑ εισέβαλε με κράνη, λοστούς και πυρσούς τραυματίζοντας 6 άτομα που ήταν μέσα.
Απέναντι στη φασιστική επίθεση στη κατάληψη Libertatia ο κόσμος του αγώνα επέλεξε τον δρόμο της αλληλεγγύης τόσο τοπικά όσο και διεθνώς για τη συνέχιση της κατάληψης που μετρά 10 χρόνια λειτουργίας . Σε ένα σύστημα που προωθεί τον διαχωρισμό και την εξαθλίωση απαντάμε από την μεριά μας με διεθνιστική αλληλεγγύη και αντίσταση στον κόσμο της εξουσίας. Καμία φασιστική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ
ΠΑΝΒΑΛΚΑΝΙΚΗ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:00 ΚΑΜΑΡΑ
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου