Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ Ε. ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ Ε. ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 12:00

Την Τετάρτη 19 Οκτώβρη 2011(ημέρα γενικής απεργίας), πραγματοποιήθηκε μια από τις μαζικότερες διαδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τους διαδηλωτές να πλησιάζουν τις 50.000. Παρά την μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και την δίκαιη αντίσταση στην λεηλασία ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους διέσπασαν την πορεία στα δύο(με ρήξη χημικών)μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και ξεκίνησαν ένα βίαιο κυνηγητό με ξυλοδαρμούς και προσαγωγές στα τυφλά. Συγκεκριμένα, προσήχθησαν δύο άτομα τα οποία έτυχε να βρίσκονται στο σημείο της παρέμβασης των ΜΑΤ. Ο ένας εκ των δύο τραυματίστηκε από γκλομπ αστυνομικών και ο άλλος διώκεται ποινικά με την κατηγορία της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης εις βάρος αστυνομικών. Η κατηγορία αυτή προστέθηκε, από το πουθενά, μέσα στην διάρκεια ενός έτους από το συμβάν στην προϋπάρχουσα δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, γεγονός που αναβαθμίζει την κατηγορία σε κακουργηματικού τύπου.

Στην ουσία οι κατηγορίες αυτές συνιστούν σκευωρίες των αστυνομικών εις βάρος του συντρόφου, καθώς οι τελευταίοι ουκ ολίγες φορές καταφεύγουν στην σύλληψη εξιλαστήριων θυμάτων με σκοπό να αναδείξουν την διεκπεραίωση των κατασταλτικών τους καθηκόντων. Δεν αποτελεί πρωτοφανές γεγονός πλέον να χρησιμοποιούνται αγωνιστές του κοινωνικού κινήματος ως λάφυρα από το καθεστώς, καθώς οι κοινωνικοί αγώνες αποτελούν για αυτούς πραγματική απειλή για την συνέχιση της αναπαραγωγής τους.

Στις σύγχρονες κοινωνίες βλέπουμε να αναδύεται μέρα με τη μέρα και με όλο και πιο σφοδρή ένταση το τέρας του ολοκληρωτισμού. Νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί, βίαιη καταστολή των κοινωνικών αγώνων, παρακολουθήσεις και απαίτηση γενετικού υλικού από πρόσωπα(βλ. Χαλκιδική), αναβαθμίζουν την καταστολή σε επίπεδο κατάστασης εξαίρεσης. Στο σκηνικό αυτό έρχεται να προστεθεί και η εμφάνιση στο προσκήνιο ακροδεξιών και ναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, που μάλλον δρουν συμπληρωματικά παρά αντίθετα από το κράτος και τους κυρίαρχους θεσμούς. Στόχος όλων αυτών ένας :η επιβολή κλίματος φόβου για την επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης και υποταγής. Η απάντηση μας μόνο μία: αντίσταση στην καταστολή της ελευθερίας μας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ Ε. ΣΥΡΓΑΝΙΔΗ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου