Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Γιατί όσο υπάρχουν φυλακές κανείς μας δεν είναι ελεύθερος

Ο αναρχικός αγωνιστής Κώστας Σακκάς είναι προφυλακισμένος από τις 4 Δεκεμβρίου του 2010 μέχρι σήμερα και στις 4 Ιουνίου ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκιση του μετά από 3! σχεδόν χρόνια προσωρινής κράτησής του!

Δύο τρομοδίκες που διεξάγονται εδώ και μήνες, ταυτόχρονα και εναντίον του και αφορούν ενέργειες που αποδίδονται στην οργάνωση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς δεν έχουν εκδώσει καμία απόφαση σε βάρος του. Η δεύτερη προσωρινή κράτηση που του επιβλήθηκε, παρατάθηκε μέχρι τη συμπλήρωση του 18μήνου. Έχουν περάσει 2,5 έτη και το πρώτο ένταλμα προσωρινής του κράτησης διαδέχτηκε το δεύτερο για συναφείς κατηγορίες, γεγονός που αποκλείει κατά τον υποτιθέμενο « απαράβατο » ποινικό νόμο την δεύτερη σε εξαιρετικές περιπτώσεις, προφυλάκιση να υπερβαίνει τους 12 μήνες, όπως συνέβη απροκάλυπτα στη συγκεκριμένη περίπτωση και ενώ το φερόμενο θεμελιακό Σύνταγμα, απαγορεύει ρητά την παρελκυστική τακτική των διαδοχικών προφυλακίσεων.

Όπως, επισημαίνει ο ίδιος σε δημόσια επιστολή του « (…) Σήμερα, όντας υπόδικος 2,5 χρόνια ουσιαστικά για απλή οπλοκατοχή (διακεκριμένη οπλοκατοχή διευκρινιστικά και μόνο σημαίνει πως τα όπλα που κατέχει κάποιος, προορίζονται είτε για εμπόριο, είτε για τροφοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, κάτι το οποίο ούτε προκύπτει, ούτε το αποδέχομαι), οι κύριοι θεσμικά υπερασπιστές της δικαιοσύνης και του νόμου οι οποίοι κρατούν εμένα επειδή τον παραβίασα, αποφάσισαν να παραβλέψουν ακόμα και το σύνταγμα τους — το οποίο ορίζει κάθε επόμενη της πρώτης προφυλάκισης ως μέγιστο όριο τους 12 μήνες — αφού δεν τους αρκεί για να εξυπηρετήσουν την πολιτική τους ηγεσία και να με κρατήσουν ακόμα έξι μήνες όμηρο. (…) ».

Βλέπουμε ξεκάθαρα μία προοδευτική εξάπλωση της τακτικής του κράτους να απαγορεύει όσο το ίδιο επέτρεπε, να παραβιάζει όσα το ίδιο νομοθετούσε και να θέτει σε καθεστώς εξαίρεσης όλο και περισσότερους από εμάς. Οι πολιτικοί κρατούμενοι αντιμετωπίζονται από μία πειραματική Δικαιοσύνη, με τους μπάτσους στο ρόλο του Δικαστή και το αντίστροφο. Η διεύρυνση των κρατικών θεσμών και ο φιλανθρωπισμός τους δεν είναι κάτι που επιδιώκουμε αλλά αντίθετα στοχεύουμε στην καταστροφή τους και στην οικοδόμηση δομών και σχέσεων που θεμελιώνονται στην αντιεξουσία, στην άμεση δημοκρατία και στην αντιεραρχία.

Η πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι σ΄ όσους εχθρεύονται το πολιτικό καθεστώς έχει πάντοτε εμάς απέναντι του και όταν έρχεται για να παραβιάσει τα κεκτημένα που βασίζονται σε αγώνες κοινωνικούς και εξεγέρσεις, η θέση μας είναι η αλληλεγγύη και η αντίσταση.

Το βούλευμα που επέτρεψε την προφυλάκιση του Κώστα Σακκά είναι το ίδιο με όσα εκδόθηκαν σε βάρος και λοιπών συγκατηγορούμενων της ίδιας ποινικής υπόθεσης — κάποιοι βρίσκονται αντιμέτωποι και με τρεις διαδοχικές προφυλακίσεις — είναι η πράξη νομοθετικού περιεχόμενου που έκλεισε την ΕΡΤ, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που άνοιξε την πόρτα στα σχέδια των χρυσωρύχων στην Χαλκιδική, οι αποφάσεις των αφεντικών της ΒΙΟΜΕ να απολύσουν εργαζομένους σε μία νύχτα προς χάρη κάποιας εξυγίανσης!, η απόφαση για βασανιστήρια κρατουμένων από άντρες των ΕΚΑΜ, αλλάζει μόνο όνομα και αριθμό, το σχέδιο είναι πάντοτε το ίδιο και οι εντολές υιοθετούν την ίδια σκοπιμότητα, καμία ανοχή στους αγώνες μας για αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Δε θα επιτρέψουμε καμία υποχώρηση από τις δικές μας αρχές, οι δικές τους τακτικές δε μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν…

Η αλληλεγγύη στους αγωνιστές δεν εκπορεύεται από φιλανθρωπία, αλλά επειδή αναγνωρίζουμε στα πρόσωπά τους τα δικά μας.

Γιατί το στόχαστρο έχει από καιρό διευρυνθεί.

Γιατί όσο υπάρχουν φυλακές κανείς μας δεν είναι ελεύθερος.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΑΚΚΑ


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου