Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για τον αγωνιστή ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ


Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ


Την Τρίτη 02/12 εξετάζεται από το δικαστικό Συμβούλιο της Λάρισας η τρίτη αίτηση του αγωνιστή Σπύρου Στρατούλη σχετικά με την αποφυλάκισή του μετά από 22 χρονιά εγκλεισμού στα ελληνικά κολαστήρια. Είχαν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα άλλες δύο αιτήσεις που απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες και με αβάσιμα – λογικά και νομικά - επιχειρήματα. Η παράταση αυτού του εξοντωτικού χρόνου φυλάκισης δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό σωφρονισμού. H στάση του τα τελευταία χρόνια αντανακλά την επιθυμία του να επανενταχτεί στο κοινωνικό σύνολο και η μάχη του για ελευθερία είναι η μοναδική συνθήκη που του επιτρέπει να διεκδικεί την αξιοπρέπεια και τη ζωή του.
Ο Σπύρος Στρατούλης αποτελεί για εμάς πρόσωπο πολύ γνώριμο πια, εξαιτίας του αδιάκοπου αγώνα του για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των κρατουμένων. Είναι όμως εξίσου γνώριμος και στις κατασταλτικές και δικαστικές αρχές, αφού με την πολύχρονη και αδιάλλακτη στάση του έχει βρεθεί πολλές φορές απέναντι στις μεθοδεύσεις του κρατικού μηχανισμού, υποφέροντας παράλληλα την εκδικητική μανία του. Η νέα έκφανση του σύγχρονου κρατικού ολοκληρωτισμού δείχνει για μία ακόμη φορά το πιο σκληρό της πρόσωπο θέτοντας στο στόχαστρο κάθε αντιστεκόμενο άνθρωπο, από όλο το κοινωνικό φάσμα, που αγωνίζεται για ελευθερία και αξιοπρέπεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η υπόθεση των Ηρακλή Κωστάρη και Νίκου Ρωμανού που βρίσκονται αντίστοιχα σε απεργία πείνας από τις 28 Οκτώβρη και τις 10 Νοέμβρη διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα για εκπαιδευτικές άδειες.
Η υπόθεση του Σπύρου προβάλει ξεκάθαρα τις διαθέσεις του καθεστώτος φόβου που βιώνουμε. Μια εκ νέου απόρριψη της νέας αίτησης αποφυλάκισης θα είναι αφενός μια κατάφωρη πράξη εκδίκησης αφού θα θεωρηθεί ότι 22 χρόνια εγκλεισμού δεν είναι ικανά να σωφρονίσουν και αφετέρου θα λειτουργήσει σαν παραδειγματισμός για το μαχόμενο κομμάτι της κοινωνίας με σκοπό την καταστολή κάθε αγωνιστικής και εξεγερσιακής διάθεσης.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ 22 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΠΥΡΟ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ/ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ 2/12 11πμ


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου