Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Δ.Ε.Θ. 2015


ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠ ΤΟΥ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΖΩΗ.

ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ.


«Στο Σύνταγμα η Αριστερά στο σύνολό της επέλεξε το εύπεπτο λαϊκίστικο δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο προκειμένου να έχει ρόλο αντί της αυτοθέσμισης-αυτοοργάνωσης μιας νέας κοινωνικής οργάνωσης. Το ψευτοδίλημμα αυτό πέρασε, αλλά θα το βρει μπροστά της και ίσως αποτελέσει μια ήττα μεγαλύτερη από όσο μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε.» (Μετεκλογικό κείμενο ΑΚ Μάιος 2012)

Το είχαμε πει και το ξαναλέμε για αυτούς που έπεσαν από τα σύννεφα αλλά και για όσους θέλουν να επαναλάβουν τα ίδια, περνώντας δυο φορές από το ίδιο ποτάμι. Ματαιοπονούν. Οι λόγοι που οδήγησαν τον Σύριζα στην πλήρη ενσωμάτωση και στην διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος είναι οι ίδιοι λόγοι που θα οδηγήσουν όλες τις εκδοχές της αριστεράς ,που συμμετέχουν στις εκλογές και διεκδικούν ρόλους εξουσίας, στο ίδιο τέλος. Πίσω απ αυτούς τρέχουν ασθμαίνοντας και οι "αιώνιοι φοιτητές" του έξω-κοινοβουλευτισμού για να καταγράψουν ψήφους χωρίς κανένα κινηματικό αντίκρισμα.

Το τελευταίο πεντάμηνο αποκαλύφθηκε και στον τελευταίο αφελή ότι το να αναθέτουμε σε κάποιον να μας σώσει είναι το ίδιο με το να αναθέτουμε σε κάποιον να μας καταστρέψει. Εδώ το ΨΕΜΑ στην πολιτική, παίρνει διαστάσεις υπερφυσικές. Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ έγινε ΜΝΗΜΟΝΙΟ η ΑΡΙΣΤΕΡΑ έγινε ΔΕΞΙΑ θεμελιώνοντας τον αντεστραμμένο κόσμο της εξουσίας και του κρατισμού. Πέντε μήνες Αριστεράς πέντε μήνες διαχείρισης και κυβερνησιμότητας , και τίποτα παραπάνω.

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
Έχουν όλοι τους κατεξευτελιστεί και μαζί τους συμπαρέσυραν στην απαξίωση και στην αναξιοπρέπεια και μια ολόκληρη κοινωνία. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα και από κανέναν. Τον εκβιασμό που κάθε τόσο μας πλασάρουν ας τους τον γυρίσουμε κατάμουτρα. Οι εκλογές, αυτή η ατέρμονη πληκτική κυκλική κίνηση των ελπίδων και των διαψεύσεων, αυτό το αδιέξοδο γαϊτανάκι της ανάθεσης, το μόνο που πραγματικά μπορεί να ανανεώσει είναι οι καρέκλες των υπουργείων, των διευθυντών ,κλπ και το ραντεβού στις κάλπες. Σ΄αυτή την ψευδαίσθηση της συμμετοχής και συνενοχής, εκεί που τελειώνουν οι υποσχέσεις, αρχίζουν οι εκβιασμοί και οι απειλές. Αυτό είναι το νόημα της καθεστωτικής προπαγάνδας πως "στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα". Μας θέλουν στις εκλογές για να ανανεώσουν την εξουσία τους και τα προνόμια που τάχθηκαν να εξυπηρετήσουν. Να γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα-σωτήρες, αυτούς τους φρουρούς του ύπνου και του διαχωρισμού, αυτούς τους φορείς του καπιταλισμού και του κρατισμού.

Μπροστά μας έχουμε τα μεγάλα μέτωπα που είναι το νερό και τα φράγματα, η ενέργεια, τα απορρίμματα, ο επανοικειοποιημένος δημόσιος χώρος, τα σύγχρονα- κοινωνικά και διανοητικά- υλικά Κοινά, η αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία, η άμεση διάθεση αγαθών, η Χαλκιδική, η ΒΙΟΜΕ η αντίσταση στο κράτος ελέγχου και επιτήρησης, η κατάσταση εξαίρεσης.

Χρειάστηκαν πολλά μονοπάτια για να ανοιχτεί ο μεγάλος δρόμος του αντιεξουσιαστικού παραδείγματος προς τις Σκουρίες. Γι' αυτό ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε παρόντες εκεί όπου το ελεύθερο δημόσιο και κοινωνικό αντιμάχεται την αγορά και το κράτος.

ΚΑΛΟΥΜΕ
Όλους και όλες που θέλουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, τους ανθρώπους της αυτονομίας και του αυτοκαθορισμού, τα άτομα και τις συλλογικότητες του κινήματος αντίστασης και προοπτικής, καθώς και το αντιεξουσιαστικό κίνημα, να δώσουμε δυναμικό παρόν στη ΔΕΘ μέσα από την ΠΟΡΕΙΑ της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΠΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 5/9 ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ 6μμ


ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου