Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Βέννας (2010)



Ανακοίνωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Βέννας


Την Κυριακή 21/3/2010 η συνέλευση NO BORDER Θεσσαλονίκης ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Ξάνθης, συμμετείχε μαζί με ομάδα γιατρών και δικηγόρων σε συγκέντρωση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στη Βέννα, δέκα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή.

Η παρέμβαση είχε ως στόχο να μπει μέσα στο κέντρο κράτησης και να καταγράψει τις άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών και των προσφύγων που επικρατούσαν.

Η αστυνομία αρνήθηκε κατηγορηματικά το αίτημά μας να εισέλθει στο εσωτερικό της φυλακής μια ομάδα από αλληλέγγυους-Γιατρούς-Δικηγόρους. Μη δεχόμενοι τις κόκκινες ζώνες που θέτει το κράτος προσπαθήσαμε να σπάσουμε τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις επιτέθηκαν με σφοδρότητα με σκοπό να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Αποτέλεσμα αυτής της βάρβαρης επίθεσης ήταν η σύλληψη και ο ξυλοδαρμός τριών συντρόφων.

5 χρόνια μετά, ενώ το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Βέννας έχει κλείσει, το μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Υπό αυτές τις συνθήκες θα πραγματοποιηθεί η δίκη των τριών συντρόφων, την Πέμπτη 12/11 στα δικαστήρια κομοτηνής.



ΠΕΜΠΤΗ 12/11 στις 10:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου