Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

"Η θλίψη μας θα γίνει η οργή μας"

Στις 20 Ιουλίου στην πόλη  Σουρούτς στην Τουρκία, 15 χιλιόμετρα μακριά από το Κομπάνι, εξερράγη βόμβα αφήνοντας 31 νεκρούς και 100 τραυματίες. Ο στόχος κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν. Η έκρηξη πραγματοποιείται τη στιγμή που μέλη της "Σοσιαλιστικής Ομοσπονδίας των Οργανώσεων Νεολαίας (Socialist Federation of Youth Associations) ανοίγουν πανό με το σύνθημα "Ανοικοδομούμε το Κομπάνι".

Είναι ακριβώς αυτό το παράδειγμα του νέου κόσμου που προβάλει το Κομπάνι και που ενοχλεί το θρησκευτικό και κρατικό ολοκληρωτισμό. Είναι οι λέξεις Αντίσταση, Αλληλεγγύη, Ισότητα, Αξιοπρέπεια που παίρνουν εκεί σάρκα και οστά και που αντιμετωπίζονται με τον αποκλεισμό, τη βία και το θάνατο.

Μετά τη βομβιστική ενέργεια διοργανώνονται διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία. Το τουρκικό κράτος θα απαντήσει με συλλήψεις, καταστολή και βία, κλείνοντας έτσι το μάτι στο Ισλαμικό Κράτος. 

"Η θλίψη μας θα γίνει η οργή μας" απαντάμε και εμείς όπως και οι σύντροφοί μας στην Τουρκία. Θα τιμήσουμε τη μνήμη των νεκρών βοηθώντας έμπρακτα και εμείς από τη μεριά μας στην ανοικοδόμηση του Κομπάνι.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας σε όλους όσους αντιστέκονται ενάντια στο θρησκευτικό και κρατικό καθεστώς σε Τουρκία και Κουρδιστάν. Σε όσους ονειρεύονται αλλά και οικοδομούν τον νέο κόσμο της Ζωής και της Ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


ΑΚ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου